FRÅGOR OCH KONTAKT

Beställning och Leverans

Fråga: När kan jag förvänta mig att få min beställning?

Svar: Den genomsnittliga leveranstiden är 7 arbetsdagar.

Fråga: Förväntad leveranstid har passerat, var är min beställning?!

Svar: I 99% av fallen levereras beställningar inom den förväntade leveranstiden. Tyvärr kan det ibland förekomma fördröjningar i leveransprocessen. Du kan följa din beställningsstatus via vår 'Följ din beställning'-sida. Om du inte har fått något efter den förväntade leveranstiden, vänligen kontakta oss.

Fråga: Jag saknar några produkter i min beställning, hur kan det komma sig?

Svar: Vi ber om ursäkt om detta har inträffat. Kontakta oss via frågeformuläret och vi kommer att skicka den saknade produkten direkt till dig!

Fråga: Vad kostar frakten?

Svar: Alla beställningar skickas GRATIS. *Det händer ibland att vi ger bort några artiklar GRATIS som en kampanj. För att täcka kostnaderna tar vi ut €6,95 i fraktkostnad.

Retur och Återlämning

Fråga: Jag är inte nöjd med min beställning, kan jag returnera den?

Svar: Ja. Du kan returnera varje beställning inom 14 dagar.

Fråga: Jag vill returnera en artikel, vad ska jag göra?

Svar: Om du inte är nöjd med din beställning kan du byta eller returnera den inom 14 dagar efter mottagandet. Produkter måste returneras i originalskick och med etiketter och etiketter. Produkten får inte ha några användningsspår. En retur måste alltid vara försedd med en spårningskod. Avsändaren ansvarar alltid för frakten.

Track och Trace

Fråga: Var hittar jag min Track and Trace-kod?

Svar: På sidan 'Följ min beställning' kan du steg för steg ange ditt ordernummer och e-postadress. Så här får du reda på vilket Track and Trace-nummer du har och kan följa din beställning.

Fråga: Track and Trace-koden ger ingen information, varför?

Svar: Från och med det ögonblick ditt paket har kommit fram till postorderföretaget är Track and Trace-informationen tillgänglig. Observera att det kan vara en viss fördröjning.